Biološki razgradive vrećice

Vreće i vrećice za selektivno sakupljanje biološki razgradivog otpada

Idealne su za sve posude za otpad. Vreće se postavljaju u njih te se sav otpad zajedno s vrećama odvozi na odlagalište. Posude na taj način ostaju u potpunosti čiste i bez taloženja otpada na dnu koji kasnije stvara neugodne mirise, oslobađa aerosoli, te ostale štetne tvari po ljudski organizam i okoliš.

Kao sirovina za njihovu proizvodnju koristi se kukuruzni škrob u kombinaciji s vrstom biorazgradivog polimera, što omogućava da vrećica bude ekološka te ujedno čvrsta, fleksibilna i otporna na vlagu i promjene temperature.

* Jednostavne i lagane za korištenje
* Brza razgradnja i kompostiranje
* Razgrađuju se lako i u potpunosti zajedno sa biološki razgradivim otpadom
* Izdržljive
* Higijenske
* Volumen vreća od 6 do 1.300 litara
* Certificirane po EN13432 standardu

 

Trgovačke vrećice

Svaki Hrvat u prosjeku potroši 400 vrećica godišnje, a obveza prema EU je do 2025. godine taj broj smanjiti do deset puta.

Od 1. siječnja 2019. sve će se lagane plastične vrećice morati naplaćivati – trgovci će imati obavezu naplatiti svaku vrećicu debljine od 15 do 50 mikrona, što su uobičajene vrećice u trgovinama. One najtanje, do 15 mikrona, u kojima se najčešće pakira voće i povrće, neće se naplaćivati nego će na njima morati stajati upozorenje “Vrećice koristite štedljivo”, stoji u izmijenjenom Pravilniku o ambalaži i ambalažnom otpadu.

Tvrtka Bio eko sistem d.o.o. u svojo ponudi, pored biološki razgradivih vreća i vrećica za selektivno sakupljanje otpada, ima i biološki razgradive vrećice namijenjene za korištenje u trgovačkim lancima.

Sve one plastične vrećice koje ste do sada koristili i uzimali na blagajnama naših trgovačkih lanaca napokon mogu biti zamijenjene biološki razgradivim vrećicama. Bilo da se radi o vrećicama za standardne namirnice ili je riječ o vrećicama za voće i povrće, naša tvrtka Vam može ponuditi rješenje.

Certificirane po EN 13432 standardu, GMO-free i 100% biorazgradive, naše vrećice su idealno rješenje za sve one koji su ekološki osviješteni i žele uraditi nešto dobro za našu planetu.

Bioska vrećica je praktična i izdržljiva alternativa plastičnim vrećicama. Kao takve se proizvode još od 2007. godine.

*Praktične i izdržljive
*Savjesna alternativa plastičnim vrećicama
*Mogu se ponovno iskoristiti kao vrećica za biološki razgradivi otpad
*Mogućnost tiska na vrećicu