Novosti

18.3.2021. Vrtovi budućnosti

Želite svježe i ekološki uzgajano povrće, ali nemate vremena, znanja ni mogućnosti za to? Nema problema, još stignete unajmiti svoj vrt i iz ugodnosti vlastitog doma pratiti kako za vas sve to rade na Grunteku.
Uz pomoć naših biološki razgradivih folija čitava ova ideja biti će dječja igra 🙂 🍅🥕🥔🧅♻️
U suradnji s prirodom.

14.8.2020. Eko hotel sa eko vrećicama

Novo otvoreni hotel na Hvaru Maslina Resort pravi je dragulj. Sa ⭐⭐⭐⭐⭐ odiše luksuzom na svakom koraku. Smješten u uvali maslinica okružen netaknutom prirodom, pravi je mali raj.
Osim što brinu o svojim gostima, brinu i o prirodi. Sve vrećice koje se koriste su naše i naravno biološki razgradive. Na taj način pokazuju kako nije teško biti ekološki osviješten. Hvala u ime prirode 🌱🍃🌳

 

1.3.2020. Vukovar postavlja setove za sakupljanje psećeg izmeta

Ovih dana na više lokacija u Vukovaru, u parkovima i po raznim javnim površinama, biti će postavljeni setovi kanta namijenjenih za prikupljane psećeg izmeta. Set se sastoji od nosača napravljenoga od antikorozivnog čelika, spremnika za otpad, spremnika za vrećice i bio vrećica. Takvi setovi će, u suradnji s Gradom Vukovarom i gradskom komunalnom tvrtkom Komunalac, biti postavljeni na području cijeloga grada. Na ovaj način biti će riješeno pitanje psećeg izmeta. Na građanima će biti da sa vrećicama koje su u setovima takav bio otpad odlože u kante koje će potom biti pražnjene na odgovarajućem mjestu.

 

23.-26.10.2019. Bio eko sistem na sajmu u Splitu SASO 2019

SASO sajam je jedan od najvećih gospodarskih sajmova u regiji. Na sajmu je nastupilo 896 izlagača, suizlagača i brendova iz osam europskih zemalja, a posjetilo ga je rekordnih 19.000 posjetitelja.

Naša tvrtka prvi puta se predstavila na SASO sajmu i ostavila i više nego pozitivan utisak. Posjetitelji su na našem štandu imali priliku vidjeti velik asortiman proizvoda koje nudimo, a isto tako dobiti uzorke biološki razrgadivih vrećica koje su oduševile sve posjetitelje.

 

 

 

Odvajanje bio otpada nikad nije bilo lakše!

Novi proizvod u našem asortimanu koji će oduševiti sve ukućane i članove obitelji, a posebno domaćice, jeste spremnik za odvajanje bio otpada. Dolazi u dvije varijante, puni, i šuplji spremnik. Zapremine je 10 litara i dizajniran je tako da odgovara našim biološki razgradivim vrećicama. Njegova veličina je taman dovoljna, da u njega stane sav bio otpad kojeg jedna normalna obitelj  proizvede u periodu od tjedan dana. Perforirani poklopac, i šuplji spremnik dozvoljavaju da otpad „diše“ jer su i naše vrećice prozračne. Na taj način ne stvaraju se neugodni mirisi, nema kondenzacije, i mušica koje se okupljaju oko bio otpada. Otpad se suši i na taj način smanjuje mu se i ukupna težina.

Sve ovo zajedno postati će vaša omiljena igračka u kuhinji, koju će čak i djeca obožavati 😊

 

 

30.9.2019. Bio vrećice na konferenciji u Zagrebu

30.9. u hotelu Westin u Zagrebu, održana je velika konferencija o otpadu. Više od 200 sudionika raspravljalo je o ključnim temama i problemima vezanim za otpad i njegovo odlaganje i zbrinjavanje. Naša tvrtka je na konferenciji predstavila svoje proizvode na info štandu te ostvarila niz kvalitetnih kontakata.

 

 

7.6.2019. Donirane vrećice otoku Lastovu

Još jedna manifestacija u nizu koja za glavnu temu ima očuvanje okoliša i prirode, ovog ljeta održava se na našem otoku Lastovu.
“Lastovo u zvijezdama” (LUZ) festival je interdisciplinarna kulturna manifestacija inspirirana očuvanjem prirode i jedinstvenog okruženja PP Lastovsko otočje. Ove godine festival se održava 20.-25. lipnja i uz glazbeni i kulturni program, u prirodi će se odvijati raznovrsne radionice za djecu i odrasle. Između ostalog, posjetitelji će imati priliku upoznati se sa problemom jednokratne plastike i zero waste konceptom, izrađivati prirodnu kozmetiku i umjetnine od recikliranih, prirodnih materijala te gledati film ekološke tematike na otvorenom.
Tvrtka Bio eko sistem d.o.o će u suradnji sa organizatorom festivala Udrugom Kontrast, donirati biološki razgradive vrećice u kojima će se otpad sakupljen na festivalu odvesti s otoka na reciklažu, i ukazati kako je život bez plastičnih vrećica i te kako moguć.
Organizatorima želimo dobru zabavu i puno uspjeha u daljnem radu, a svim posjetiteljima dobru zabavu i druženje bez plastičnih vrećica 😀

 

30.5.2019. Odvajanje bio otpada u Daruvaru

Tvrtka Bio eko sistem u suradnji s tvrtkom Consultare i gradom Daruvarom, pokrenula je pilot projekt odvajanja biološki razgradivog otpada u Daruvaru. U projekt su uključene dvije više stambene zgrade te dvadesetak stambenih kuća.

Cilj projekta je pokazati kako se biološki razgradivi otpad, uz dobro planiranje i suradnju svih sudionika, itekako može jednostavno i ekološki prihvatljivo zbrinuti. Uz pomoć naših biološki razgradivih vrećica, domaćinstva nemaju nikakvih problema sa sakupljanjem i odlaganjem bio otpada koji čini čak 40% ukupnog komunalnog otpada.

Bravo za Daruvar!