Novosti

1.5.2021. U Rovinju bio vreće

Odvojeno sakupljanje bio otpada u Rovinju od sada je mnogo lakše uz pomoć naših biološki razgradivih vreća. Za spremnike od 120 litara Komunalnom Servisu d.o.o. isporučene su vreće od 140 litara koje će im uvelike olakšati proces sakupljanja bio otpada, a što je najvažnije spremnici u koje se odlaže bio otpad ostat će higijenski prihvatljivi. Bravo za Rovinj!

18.3.2021. Vrtovi budućnosti

Želite svježe i ekološki uzgajano povrće, ali nemate vremena, znanja ni mogućnosti za to? Nema problema, još stignete unajmiti svoj vrt i iz ugodnosti vlastitog doma pratiti kako za vas sve to rade na Grunteku.
Uz pomoć naših biološki razgradivih folija čitava ova ideja biti će dječja igra 🙂 🍅🥕🥔🧅♻️
U suradnji s prirodom.

14.8.2020. Eko hotel sa eko vrećicama

Novo otvoreni hotel na Hvaru Maslina Resort pravi je dragulj. Sa ⭐⭐⭐⭐⭐ odiše luksuzom na svakom koraku. Smješten u uvali maslinica okružen netaknutom prirodom, pravi je mali raj.
Osim što brinu o svojim gostima, brinu i o prirodi. Sve vrećice koje se koriste su naše i naravno biološki razgradive. Na taj način pokazuju kako nije teško biti ekološki osviješten. Hvala u ime prirode 🌱🍃🌳

 

1.3.2020. Vukovar postavlja setove za sakupljanje psećeg izmeta

Ovih dana na više lokacija u Vukovaru, u parkovima i po raznim javnim površinama, biti će postavljeni setovi kanta namijenjenih za prikupljane psećeg izmeta. Set se sastoji od nosača napravljenoga od antikorozivnog čelika, spremnika za otpad, spremnika za vrećice i bio vrećica. Takvi setovi će, u suradnji s Gradom Vukovarom i gradskom komunalnom tvrtkom Komunalac, biti postavljeni na području cijeloga grada. Na ovaj način biti će riješeno pitanje psećeg izmeta. Na građanima će biti da sa vrećicama koje su u setovima takav bio otpad odlože u kante koje će potom biti pražnjene na odgovarajućem mjestu.

 

23.-26.10.2019. Bio eko sistem na sajmu u Splitu SASO 2019

SASO sajam je jedan od najvećih gospodarskih sajmova u regiji. Na sajmu je nastupilo 896 izlagača, suizlagača i brendova iz osam europskih zemalja, a posjetilo ga je rekordnih 19.000 posjetitelja.

Naša tvrtka prvi puta se predstavila na SASO sajmu i ostavila i više nego pozitivan utisak. Posjetitelji su na našem štandu imali priliku vidjeti velik asortiman proizvoda koje nudimo, a isto tako dobiti uzorke biološki razrgadivih vrećica koje su oduševile sve posjetitelje.

 

 

 

Odvajanje bio otpada nikad nije bilo lakše!

Novi proizvod u našem asortimanu koji će oduševiti sve ukućane i članove obitelji, a posebno domaćice, jeste spremnik za odvajanje bio otpada. Dolazi u dvije varijante, puni, i šuplji spremnik. Zapremine je 10 litara i dizajniran je tako da odgovara našim biološki razgradivim vrećicama. Njegova veličina je taman dovoljna, da u njega stane sav bio otpad kojeg jedna normalna obitelj  proizvede u periodu od tjedan dana. Perforirani poklopac, i šuplji spremnik dozvoljavaju da otpad „diše“ jer su i naše vrećice prozračne. Na taj način ne stvaraju se neugodni mirisi, nema kondenzacije, i mušica koje se okupljaju oko bio otpada. Otpad se suši i na taj način smanjuje mu se i ukupna težina.

Sve ovo zajedno postati će vaša omiljena igračka u kuhinji, koju će čak i djeca obožavati 😊

 

 

30.9.2019. Bio vrećice na konferenciji u Zagrebu

30.9. u hotelu Westin u Zagrebu, održana je velika konferencija o otpadu. Više od 200 sudionika raspravljalo je o ključnim temama i problemima vezanim za otpad i njegovo odlaganje i zbrinjavanje. Naša tvrtka je na konferenciji predstavila svoje proizvode na info štandu te ostvarila niz kvalitetnih kontakata.

 

 

7.6.2019. Donirane vrećice otoku Lastovu

Još jedna manifestacija u nizu koja za glavnu temu ima očuvanje okoliša i prirode, ovog ljeta održava se na našem otoku Lastovu.
“Lastovo u zvijezdama” (LUZ) festival je interdisciplinarna kulturna manifestacija inspirirana očuvanjem prirode i jedinstvenog okruženja PP Lastovsko otočje. Ove godine festival se održava 20.-25. lipnja i uz glazbeni i kulturni program, u prirodi će se odvijati raznovrsne radionice za djecu i odrasle. Između ostalog, posjetitelji će imati priliku upoznati se sa problemom jednokratne plastike i zero waste konceptom, izrađivati prirodnu kozmetiku i umjetnine od recikliranih, prirodnih materijala te gledati film ekološke tematike na otvorenom.
Tvrtka Bio eko sistem d.o.o će u suradnji sa organizatorom festivala Udrugom Kontrast, donirati biološki razgradive vrećice u kojima će se otpad sakupljen na festivalu odvesti s otoka na reciklažu, i ukazati kako je život bez plastičnih vrećica i te kako moguć.
Organizatorima želimo dobru zabavu i puno uspjeha u daljnem radu, a svim posjetiteljima dobru zabavu i druženje bez plastičnih vrećica 😀

 

30.5.2019. Odvajanje bio otpada u Daruvaru

Tvrtka Bio eko sistem u suradnji s tvrtkom Consultare i gradom Daruvarom, pokrenula je pilot projekt odvajanja biološki razgradivog otpada u Daruvaru. U projekt su uključene dvije više stambene zgrade te dvadesetak stambenih kuća.

Cilj projekta je pokazati kako se biološki razgradivi otpad, uz dobro planiranje i suradnju svih sudionika, itekako može jednostavno i ekološki prihvatljivo zbrinuti. Uz pomoć naših biološki razgradivih vrećica, domaćinstva nemaju nikakvih problema sa sakupljanjem i odlaganjem bio otpada koji čini čak 40% ukupnog komunalnog otpada.

Bravo za Daruvar!